מטרת החוקרים היתה לבחון את הדיוק של הדמיית תהודה מגנטית (magnetic resonance imaging-MRI) שמקורה בלוקוס קורולאוס, עומס ביטא-עמילואיד ניאוקורטיקלי על ידי טומוגרפיה של בדיקת PET ונפח ההיפוקמפוס בזיהוי אות טאו אנטורינאלי מוגבר אצל אנשים אסימפטומטיים הנחשבים בטא-עמילואיד PET-שלילי.
עוד בעניין דומה
טאו מוגבר בקליפת המוח האנטורינאלית (entorhinal cortex-EC) אצל אנשים עם בטא עמילואיד נמוך יכול לחזות הצטברות של פתולוגיה וירידה קוגניטיבית.
לאחרונה, פורסמו בכתב העת Annals of Neurology ממצאיו של מחקר בו חוקרים ביקשו להעריך את הדיוק של MRI שמקורה בלוקוס קורולאוס, עומס ביטא-עמילואיד ניאוקורטיקלי על ידי טומוגרפיה של בדיקת PET ונפח ההיפוקמפוס בזיהוי אות טאו אנטורינאלי מוגבר אצל אנשים אסימפטומטיים הנחשבים בטא-עמילואיד PET-שלילי.
במחקר הוכללו 188 אנשים אסימפטומטיים (70.78 ± 11.51 שנים, 58% נשים) שעברו 3T-MRI של לוקוס קורולאוס, Pittsburgh compound-Bי(PiB) ו-Flortaucipir (FTP) PET. הקשרים בין EC tau מוגבר ו-PiB ניאוקורטיקלי, נפח היפוקמפוס או שלמות לוקוס קורולאוס הוערכו והושוו באמצעות ניתוחים לוגיסטיים במדגם PiB− עם דירוג קליני של דמנציה (clinical dementia rating-CDR) של 0. קשרים עם התקדמות קלינית על פני טווח זמן של שש שנים הוערכו עם מודלים פרופורציונליים של Cox.
תוצאות המחקר הדגימו 26 (21%) אנשים עם EC FTP גבוה במדגם CDR =י0/PiB. שלמות לוקוס קורולאוס היתה מנבא רגיש וספציפי יותר באופן מובהק לעלייה ב-EC FTP (שטח מתחת לעקומה [AUC] = 85%) בהשוואה ל-PiBי(AUC = 77%) או לנפח ההיפוקמפוס (AUC = 76%).
בהתבסס על Youden-index, שלמות לוקוס קורולאוס השיגה רגישות של 77% ו-85% סגוליות. בשימוש בחתך של אינדקס Youden בלוקוס קורולאוס, שלמות לוקוס קורולאוס נמוכה יותר היתה קשורה לעלייה פי שניים בהתקדמות הקלינית, כולל פגיעה קוגניטיבית קלה.
החוקרים הסיקו כי לשלמות לוקוס קורולאוס יש הבטחה כמכשיר סקר זול ולא פולשני לאיתור שקיעת טאו מוקדמת בקליפת המוח והתקדמות קלינית נלווית אצל אנשים אסימפטומטיים בעלי ביטא עמילואיד נמוך.
מקור:
תגובות אחרונות