מטופלים מאושפזים עשויים לדרוש מטרות טיפול (goals of care-GOC) או תכנון בריאות מתקדם (Advance Health Care Planning-ACP), מה שעלול לצרוך זמן רב עבור הצוותים הרפואיים והסיעודיים. צוות סיעודי המתמחה בסטטוס קוד CODE,יGOC ו-ACP פותח כדי לספק תמיכה משמעותית לחולים ולמשפחות ולהפחית את העומס על הצוותים במערכת הבריאות.
עוד בעניין דומה
לאחרונה פורסמו בכתב העת Journal of Palliative Care ממצאיו של מחקר בו חוקרים ביקשו להעריך את היעילות של שיחות סוף החיים על ידי צוותי סיעוד מיוחדים.
צוות סיעודי שיתופי הוכשר לטפל ב-CODE,יGOC ו-ACP עם מטופלים המדגימים מחלה או תסמונת גריאטרית. צוות זה ערך שלושה ביקורים למטופל בממוצע במהלך האשפוז באמצעות תבניות CODE מובנות כדי לקבוע יעדים לטווח ארוך יותר ולתעד את עיקרי הדברים במהלך מסעם במערכת הבריאות.
נרטיבים מקיפים עבור ACP ו-GOC הוכללו בתרשימים, סנכרון הצוות הרפואי, הסיעודי, המטופל והמשפחה. התייעצויות עוקבות במשך תשעה חודשים התקיימו עם נתונים שנבדקו בדיעבד מתוך תרשימים רפואיים. הושלמו ניתוחים תיאוריים של דמוגרפיה של עוקבה, CODE ותוצאים.
במחקר הוכללו 3,342 מטופלים בין השנים 2022-2023. גילאי המטופלים נעו בין 18 ל-106 שנים כאשר רובם (88%) היו בני 65 ומעלה. משך השהייה הממוצע (length of stay-LOS) היה 6.8 ימים כאשר ה-CODE תועד עבור 91% מהמטופלים עם הקבלה. מתוך 3,166 מבוגרים עם CODE ידוע בקבלה, 946 (30%) שינו את ה-CODE בשחרור, מתוכם 95% הוסרו. 83% מהמטופלים המבוגרים שהגיעו עם CODE מוגבל שמרו על מגבלות בשחרור, כאשר חלק קטן הפך לנוחות (16%).
החוקרים הסיקו כי העסקת צוות סיעודי ממוקד לניהול שיחות CODE,יGOC ו-ACP עשויה להיות שימוש יעיל בזמן ובמשאבים ולגרום להפחתת צווי החייאה לחולים המפגינים מחלה או תסמונת גריאטרית.
מקור:
תגובות אחרונות