סטרואידים נמצאים בשימוש נרחב להקלת תסמינים בקרב חולי סרטן בשלב סופני, אך לא ברור האם השימוש בהם עשוי להשפיע על שרידות החולה. במחקר שממצאיו פורסמו בכתב העת Journal of palliative care, החוקרים השוו את שרידותם של חולי סרטן בשלב סופני אשר קיבלו, או שלא קיבלו, טיפול עם סטרואידים לצורך הקלה בתסמינים. החוקרים ריבדו את החולים לפי הפרוגנוזה החזויה שלהם.
עוד בעניין דומה
לצורך כך, החוקרים סקרו באופן רטרוספקטיבי חולי סרטן עוקבים שטופלו עם סטרואידים לצורך הקלה בתסמינים במסגרת יחידה אחת לטיפול פליאטיבי. החוקרים ריבדו את המטופלים בהתאם לפרוגנוזה החזויה שלהם באמצעות palliative prognostic score (PaP) לפני התחלת הטיפול עם סטרואידים, או בהתייצגות בחולי ביקורת שלא קיבלו טיפול זה. שתי הקבוצות הושוו מבחינת השרידות בהתבסס על ציוני ה-PaP.
אנליזת החוקרים כללה 204 חולי סרטן מסוגים שונים אשר טופלו עם סטרואידים להקלה תסמינית במהלך תקופת המחקר ו-139 נבדקי ביקורת שלא קיבלו סטרואידים במסגרת הטיפול.
ממצאי החוקרים הדגימו כי לא נצפה הבדל בשרידות בין קבוצות הטיפול עם סטרואידים ובין נבדקי הביקורת, כאשר תקופת השרידות הממוצעת של שתי הקבוצות עמדה על כשלושה שבועות. החוקרים מסכמים כי בקרב חולי סרטן סופני, עם פרוגנוזה מוגבלת, הטיפול עם סטרואידים להקלה בתסמינים לא השפיע על משך השרידות.
מקור:
תגובות אחרונות